open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Završena rekonstrukcija dijela ulice Koševo
Okončani su radovi na postavljanju drugog sloja asfalta na dijelu ulice Koševo od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Patriotske lige do ulice Sutjeska ukupne dužine od 270 metara
30.09.2019. u 15:51
get url
text
Ulica Koševo puštena u saobraćaj

Ulica Koševo u sarajevskoj općini Centar od danas je ponovo puštena u saobraćaj. Okončani su radovi na postavljanju drugog sloja asfalta na dijelu ulice Koševo od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Patriotske lige do ulice Sutjeska ukupne dužine od 270 metara. Projekat su finansirale Općina Centar i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo u iznosu 304.870 KM.

- Tokom proteklog perioda realizovali smo puno projekata među kojima je rekonstrukcija ulice Koševo, ali pred nama je još puno posla. Zadovoljan sam urađenim poslom u ovoj ulici gdje je još preostalo obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije. Od sutra počinjemo veoma značajne radove na Koševskom Brdu u ulici Muhameda Hadžijahića, a nakon toga krećemo sa ulicama Kromolj i Nahorevska Brda. Već je objavljen javni poziv za odabir najpovoljnijeg izvođača radova za drugu fazu rekonstrukcije ulice Koševo između ulica Sutjeska i Danijela Ozme. Tokom izvođenja radova želim zamoliti građane za strpljenje. Planiramo uraditi rekonstrukciju najvećeg dijela ulice Patriotske lige i konačno riješiti problem u saobraćaju na sastavu nove saobraćajnice Armije RBiH i Patriotske lige, te nove saobraćajnice koja prolazi pored gradskog porodilišta - kazao je Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar, prilikom današnjeg obilaska ulice Koševo. 

Prije asfaltiranja urađena je i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u dužini od 270 metara, navodi se u saopćenju Općine Centar.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.