open-navfaktor-logo
search
KJKP Park
Završeno novogodišnje i božićno ukrašavanje sarajevskih ulica i trgova
Montažom svjetlosnih dekorativnih elemenata u pješačkoj zoni ulica Ferhadija i Maršala Tita, preduzeće Park završilo je desetodnevno novogodišnje i božićno ukrašavanje sarajevskih ulica i trgova.
24.12.2020. u 08:41
get url
text

Ekipe Parka počele su postavljanje dekorativnih elemenata polovinom decembra na stubove javne rasvjete kod Velikog parka. Ekipe s mehanizacijom proteklih dana bile su u ulici Maršala Tita, kod Velikog parka odakle je počeo posao montaže, zatim su montirani elementi na potezu od Velikog parka niz ulicu Maršala Tita, Zmaja od Bosne, u Bulevaru Meše Selimovića sve do naselja Stup. Svjetlosni dekorativni elementi postavljeni su i na stubove javne rasvjete uz saobraćajnicu iz pravca Nedžarića sve do Skenderije, potvrdili su Feni iz KJKP Park.

{$galerijaFotografija}

Nakon montaže ekipe Parka dekorativne elemente priključile su na elektro mrežu javne rasvjete, a puštanjem u rad dekorativni elementi u funkciji su u noćnim satima, dok radi i javna rasvjeta. Početkom ove sedmice ekipe Parka dekorativnim elementima na sajlama između zgrada ukrasile su i pješačke zone ulica Ferhadija i Maršala Tita.

I ove sezone montiran je već korišteni dekorativni materijal, sem novih dijelova u Titovoj, te se stoga ovogodišnji sarajevski praznični dekor neće razlikovati u odnosu na prethodne godine. Svjetlosna dekoracija u funkciji će biti svaku noć sve do polovine januara.

Nakon božićnih i novogodišnjih praznika u drugoj polovini januara elementi će biti demontirani i uklonjeni sa stubova javne rasvjete i sajli. Svjetlosnim dekorativnim elementima postavljenim na sajle i stubove javne rasvjete preduzeće Park, u okviru saradnje sa Općinom Vogošća ukrašene su i u ulice Jošanička, Braće Kršo Omladinska, te u Parku penzionera, kažu iz preduzeća Park. 

Ukrašavanje Sarajeva - 24. 12. 2020.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.