Banja Luka

Završeno suđenje optuženim narko-dilerima koji su na policajce bacili tvora

Objavljeno: 10.05.2019. u 17:08 Autor: B. S.

Dvojcu poznatom po tome što su prilikom pretresa i hapšenja na policajce bacili tvora, presuda će biti izrečena u utorak

FOTO: ARHIV

Suđenje Vladimiru Sumonji (29) i Luki Tomaševiću (26) iz Banje Luke, optuženima za neovlaštenu proizvodnju i promet droga, danas je okončano suđenje.

Tužilaštvo i odbrana su iznijeli završne riječi.

Dvojcu poznatom po tome što su prilikom pretresa i hapšenja na policajce bacili tvora, presuda će biti izrečena u utorak.

Sumnja se da su po dolasku policije pokušali da se otarase droge, a da bi dobili na vremenu na policajce su bacili tvora, dok su ovu životinju najvjerovatnije držali u kući kako bi prikrili miris droge.

Tužilac Saša Labotić zatražio je osuđujuće presude, dok su njihovi advokati ocijenili da ih treba osloboditi jer nema dokaza za osuđujuću presudu.

Optužnica tereti Sumonju i Tomaševića da su od januara do 9. novembra 2018. godine švercovali marihuanu, spid i ekstazi. Narkotike su skrivali u vikendici u ulici Franca Šuberta u Banjoj Luci.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije