open-navfaktor-logo
search
Izbori
Završna konvencija liste "Ostajte ovdje": Mostar je uvijek bio grad različitosti
Nosilac gradske liste "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" Velibor Milivojević poručio je na završnoj konferenciji za novinare kako su nedjeljni izbori za Gradsko vijeće Mostara prilika da se grad pokrene naprijed.
18.12.2020. u 13:43
get url
text

- Svojim djelom uradimo da Mostar svi možemo nazvat svojim, da on ostane ono što je uvijek i bio - grad različitosti. Politikom pomirenja, tolerancije, vraćanjem povjerenja, pokrenimo grad u jedno bolje vrijeme. Vrijeme gdje će sigurnost naše djece biti prioritet, a egzistencija koju im osiguravaju roditelji više nikad neće biti pod znakom pitanja - poručio je Milivojević.

Kazao je kako novoizabrani vijećnici moraju ispraviti greške iz prošlosti te da mostarski Srbi kao konstitutivan narod imaju pravo na svoj jezik, zapošljavanje, pristup budžetima.

- Kroz rad legitimno izabranih predstavnika radit ćemo na tome da očuvamo nacionalni identitet, da kroz rad na sebi učinimo da budemo bolji, da pružajući najbolje što imamo oplemenimo Mostar. Budimo pokretačka snaga razvoja ovog grada - rekao je Milivojević.

Dodao je kako se "Mostar mora obnoviti, očistiti, izgraditi" te da se privlačenjem investicija na bazi realnih analiza treba pokrenuti mostarsku privredu.

- Ozbiljnim pristupom kroz organiziranu turističku zajednicu učinimo Mostar turističkim centrom. Završimo obnovu svih vjerskih objekata i stavimo ih na turističku mapu grada, uložimo u mlade i sport, to je naša budućnost - kazao je.

Milivojević je pozvao na "prevladavanje razlika i opraštanje grešaka".

- Vrijeme je da se prevladaju razlike, moramo naći ono najbolje u nama, prihvatiti sve greške koje smo uradili, istinski oprostiti svakom pored nas. Bez snažne zajednice nema ni samostalnog pojedinca. Samo zajedno možemo biti poštovani i uvaženi. Bez obzira na razlike budimo jedno jer samo tako možemo opstati o osigurati da i naša djeca i u našem Mostaru znaju ko su i što su i da to ponosno nose - zaključio je nosilac liste "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" Velibor Milivojević.

Nosilac liste za gradsko područje Sjever Predrag Dabić kazao je kako su prioriteti te liste stavljeni na mlade osobe.

- Prioritet stavljamo na mlade, mladi su budućnost grada Mostara i države. Svaku državu nose mladi kojima trebamo dati perspektivu. Mlade osobe najbolje će zaključiti što je najbolje za njih, a naša lista nudi upravo mlade osobe - kazao je Dabić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.