open-navfaktor-logo
search
Skenderija
Završni skup NiP-a: Hrabro stanite na crtu i glasajte pametno
U punoj dvorani "Mirza Delibašić" u Skenderiji večeras je održan završni skup Naroda i Pravde za predstojeće Opće izbore 2022. godine, saopćeno je iz ove stranke.
30.09.2022. u 23:57
get url
text

- Narod i Pravda gazi petu godinu borbe za jaču Bosnu i Hercegovinu. Strpljivo, uporno i istrajno. Nismo izabrali revoluciju na ulici niti anarhiju, već predan politički rad, institucionalnu borbu i demokratske izbore. Ta borba jeste duža i iscrpnija, ali su joj temelji čvršći jer ih gradi slobodna volja i povjerenje građana.

Ponosni smo što je pobjednički karavan, od gotovo 400 stručnih, etičnih i umnogome mladih kandidata, krenuo iz Srebrenika, posebno važnog simbola državnosti Bosne i Hercegovine, a potom nastavio Bosnom kroz gradove, do Mostara, Bihaća, Tuzle, Goražda, Travnika, Zenice. Večeras smo došli po izbornu pobjedu u glavni grad, u Sarajevo - poručeno je sa skupa.

Večeras su se prisutnima obratili kandidati i članovi rukovodstva Naroda i Pravde Omer Hujdur, Amra Babić, Aida Terzić, Dževahid Sokić, Arijana Memić, Azhar Sejarić, Elvedin Okerić, Nedim Čivić, Nezim Alagić, Denis Zvizdić i Damir Bulčević.

Praćena nizom aplauza, prisutnima se obratila kandidatkinja na predstojećim izborima za Skupštinu Tuzlanskog kantona – Silva Banović.

- Upotrijebite svoj glasački listić onako kako se i treba koristiti. Po svom nahođenju, slobodno! Hrabro stanite na crtu i izaberite pametno! Glasajte za narod BiH, za "naciju našu bosansku", koje god ime i prezime pripadnici te nacije nosili, kako god se jedinom Bogu molili, ali da vladaju pravedno! Glasajte za pravdu u BiH, da oni koji su nam otjerali djecu, prijatelje i susjede ostanu bez snage koju koriste da nas udaraju po glavama i leđima. Glasajte za život Bosne i Hercegovine - poručila je Banović.

Završni skup Naroda i Pravde nije mogao proći bez obraćanja kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, doktora Denisa Bećirovića.

- Pred nama su najvažniji izbori u BiH u 21. stoljeću. Prije 30 godina imali smo referendum u našoj državi, a 30 godina poslije pitanje glasi - "Jeste li da budemo razjedinjeni u tri etnička geta ili da budemo ujedinjeni?" Ova prepuna dvorana i Sarajevo poručuju - "Mi smo ujedinjeni za slobodnu BiH!" 2. oktobra pred nama je izbor ili da plačemo i kukamo ili da se borimo kao junaci. Zato 2. oktobra budimo hrabri, neustrašivi i uporni da pobijedi BiH - poručio je Bećirović.

Heroj odbrane Bosne i Hercegovine, dobitnik najvećih ratnih odlikovanja a na ovim izborima kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo i prvi zamjenik predsjednika Naroda i pravde, komandant Kemal Ademović poručio je:

- Nismo lagali, nismo varali, na funkcije smo postavili dobre i stručne ljude. Prema onome što vidimo u zadnjih mjesec dana, građani su prepoznali naše namjere i pobjeda je izvjesna! NiP je multietnička stranka i tako mora ostati. Ne pristajemo na etničke podjele! Država BiH je vlasnik svoje imovine. Nećemo dozvoliti njenu podjelu! Tragične periode ne zaboravljamo, ali se okrećemo budućnosti. Narod je bezbroj puta izvaran, zato ne smijemo biti isti ni slični prethodnicima koji su varali i krali. Mi moramo biti sluge našem narodu, a kunem se Bogom da ćemo biti ili nas neće biti.

Posljednji govor na završnom skupu održao je predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Dino Konaković.

- Shvatila je Bosna i Hercegovina zašto se režim trese i budi zbog koraka Naroda i Pravde. Oni su ljuti na nas jer znamo sve o njima ali su više ljuti na nas jer smo pokazali da može drukčije, jer smo srušili mitove da ova zemlja ne može naprijed. Nemoguće je postalo moguće a 'ne može - može' i zato su nervozni. Za pregovarački sto sjeda nova garnitura koju će voditi Narod i Pravda sa koalicionim partnerima.

Ne obećavamo čudo ali nema povlačenja sa zacrtanih ciljeva. Iskoristite u nedjelju 2. oktobra svoje biračko pravo, donesite odluku u kakvoj Bosni i Hercegovini želite živjeti. 2. oktobar je dan promjene u BiH. Donosimo zakon, hapsimo i šaljemo u zatvore sve one političare koji su se obogatili na muci i stradanju ovog naroda. U ovoj zemlji nikad više neće u zatvor otići prije čovjek koji je posjekao tri metra drva nego onaj koji je zemlju oštetio za milione. Počinje nova era u BiH - rekao je.

Još jednom je za kraj istakao da je Denis Bećirović osoba koja najbolje može predstavljati BiH u svijetu kao član Predsjedništva BiH te pozvao sve građane da svoje povjerenje daju njemu 2. oktobra, saopćeno je iz NiP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.