Zbog izdajničkog dogovora Cvitanovića s Čovićem: Istaknuti član HDZ-a 1990 napustio stranku

objavljeno: 13.06.2018. u 18:19

Član Predsjedništva HDZ-a 1990 i predsjednik Kantonalnog odbora te stranke u Zeničko-dobojskom kantonu Vinko Marić danas je odlučio napustiti stranku i to, kako je objavio, isključivo zbog pogrešne politike stranačkog predsjednika Ilije Cvitanovića.  

Marić je najavio prelazak u Hrvatsku stranku BiH.

-Dugo sam se lomio, odluku je bilo doista teško donijeti, jer sam puno energije i vremena uložio u jačanje "devedesetke", međutim kap je prelila čašu, pogrešna, slobodno ću reći izdajnička, politika Ilije Cvitanovića je prešla crtu strpljenja i podnošljivosti i jednostavno nije bilo izbora. Imam neoborive dokaze kako je Cvitanović čovjek Dragana Čovića, vođe HDZ-a BiH i s njim ima perfidni dogovor o formiranju Doma naroda Parlamenta FBiH, odnosno o zajedničkom ovladavanju Hrvatskim klubom u tome Domu kroz izbor najmanje 12 delegata. Taj bestidni, izdajnički, projekt Ilije Cvitanovića i Dragana Čovića bi se trebao prelomiti po leđima i na štetu Hrvata iz kantona s područja Bosne. Pouzdano znam, a to se po Mostaru odavno glasno priča, da je Dragan Čović obećao Iliji Cvitanoviću, Dijani Zeleniki i Martinu Ragužu uhljebljenje na neke atraktivne pozicije nakon izbora samo da spriječe izlazak HDZ-a 1990 iz tzv. Hrvatskoga narodnoga sabora - naveo je Marić u svome saopćenju.

Podsjeća također da je "prije godinu dana oko 85 posto članstva HDZ-a 1990 i gotovo svi najviši stranački dužnosnici su bili raspoloženja da "devedesetka" mora napustiti HNS i prekinuti daljnja poniženja i jednoumlje koje vlada u toj nevladinoj, poluprivatnoj, organizaciji".

-Zbog svega sam donio odluku o napuštanju HDZ-a 1990 i prelazim u Hrvatsku stranku, jedinu stranku koja ima svoje središte u Sarajevu i koja vodi poštenu politiku. Pozivam članove i dužnosnike i HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 s užeg područja Bosne i entiteta RS da dobro promisle i da se suprostave perfidnom partnerstvu Cvitanovića i Čovića koje bi moglo ostaviti nesagledive posljedice po interese Hrvata s područja Bosne - piše u saopćenju Vinka Marića.