open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Zbog magle smanjena vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove
Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično
05.06.2019. u 08:12
get url
text

Na putevima u BiH saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, saopćili su iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja. Vozačima na svim dionicama iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uvjetima na putu.

Zbog praznika Ramazanskog bajrama na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području Federacije BiH do 6. juna do ponoći.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce Olovo – Kladanj - Vlasenica, Srebrenik - Orašje, Semizovac - Vogošća, Stolac - Neum, Tarčin - Konjic, Cazin – Srbljani - Bosanska Krupa, Ustiprača – Goražde - Ustikolina, kao i radove u Jajcu i Mostaru.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.