open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Zbog magle smanjena vidljivost u višim planinskim predjelima
Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta
10.07.2019. u 08:00
get url
text

U većem dijelu Bosne i Hercegovine kolovoz je mokar i mjestimično klizav, a upozorava se i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. U višim planinskim predjelima vidljivost je smanjenja, zbog magle. Apeluje se na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Povodom 24. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava sutra do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na putevima: Sarajevo - Olovo - Kladanj - Luke, Tuzla - Živinice - Stupari - Kladanj - Luke i Tuzla - Kalesija Caparde.

Danas će, u vremenu od 12.00 do 22.00 sati na dionicama Luke - Vlasenica - Konjević Polje - Bratunac - Zeleni Jadar na snazi biti zabrana za vozila iznad 3,5 tone. Sutra, 11. jula na snazi će biti zabrana kretanja vozilima iznad 3,5 tone na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika idu prema Srebrenici.

Učesnici memorijalne trke danas nastavljaju put prema Potočarima. Današnja ruta je Sarajevo - Olovo - Kladanj - Vlasenica - Potočari, gdje se očekuju večeras. Mole se vozači da u trenutku prolaska učesnika maratona budu maksimalno oprezni.

Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5) izvode se sanacioni radovi, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce - Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka - Mrkonjić Grad.

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 na ulazu u Vitez, zbog čega je usporeno saobraćanje.

Sanacioni radovi izvode se i u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica - Nemila), a saobraćaj je regulisan semaforima (naizmjenično-jednom trakom).

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se magistralni putevi: Jošanica - Stup, Srebrenik - Orašje, Olovo - Kladanj - Vlasenica, Semizovac - Vogošća, Stolac - Neum, Bradina - Podorašac, Cazin - Srbljani, Ustiprača - Goražde - Ustikolina, kao i radove u Ključu i Mostaru.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja, saopćavaju iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.