open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Zbog minerskih radova povremene obustave saobraćaja na putu Trebević - Pale
Iz BIHAMK-a upozoravaju da je vidljivost smanjena zbog jutarnje magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajaju puteve uz rijeke Savu, Drinu, Lašvu i Spreču, te pojedine dionice autoputa A-1
25.10.2019. u 07:56
get url
text

Zbog izvođenja minerskih radova u petak od devet do 15 sati, na regionalnom putu R-446 Trebević - Pale, na dionici Miljevići - Zlatište, mogu se očekivati povremene obustave saobraćaja u trajanju do deset minuta, objavili su iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je vidljivost smanjena zbog jutarnje magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajaju puteve uz rijeke Savu, Drinu, Lašvu i Spreču, te pojedine dionice autoputa A-1.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj - Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula. U toku su i radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac - Jablanica, zbog čega je saobraćaj obustavljen od osam do 18 sati.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 0.30 do 4.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a su izdvojili autoput A-1 Podlugovi - Sarajevo sjever - Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Kladanj - Stupari, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-17 Doljani - Metković, M-5 Lanište - Ključ i M-18 Sarajevo - Trnovo.

Sanacioni radovi u petak se izvode i na autoputu A-1 na silaznoj traci petlje Visoko, gdje će se saobraćati sporije, jednom trakom. Zbog radova na asfaltiranju na regionalnom putu R-408 Kulen Vakuf - Martin Brod, od sedam do 20 sati na snazi je obustava saobraćaja. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Kulen Vakuf - Orašac - Dubovsko - Bosanski Petrovac - Oštrelj -  Drvar - Martin Brod.

Na graničnim prijelazima u petak ujutro nisu zabilježena duža zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, zaključili su iz BIHAMK-a.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.