LIGA PRVAKA

Zbog navijača: UEFA ponovo kaznila Crvenu zvezdu!

Objavljeno: 07.09.2018. u 13:41

Kazna je izrečena zbog toga što su u revanš utakmici play-offa elitnog klupskog takmičenja protiv RB Salzburga navijači utrčali na teren

Navijači Zvezda napravili su haos u Salzburgu

Evropska fudbalska federacija (UEFA) ponovo je kaznila beogradsku Crvenu zvezdu.

Disciplinska komisija zabranila je navijačima srbijanskog prvaka organizovan put na gostovanja u Francusku i Englesku na mečeve grupne faze Lige prvaka protiv PSG-a i Liverpoola.

Kazna je izrečena zbog toga što su u revanš utakmici play-offa elitnog klupskog takmičenja protiv RB Salzburga navijači Zvezde utrčali na teren i slavili prolaz dalje.

Također, na tribinama gdje su se nalazili navijači Crvene zvezde na stadionu u Salzburgu pričinjena je materijalna šteta, a beogradski klub morat će platiti 30.000 eura.

Kazna se ne odnosi na stadion Marakana, a već ranije UEFA je usvojila žalbu Crvene zvezde, pa će publika 18. septembra moći sa stadiona da prati susret sa Napolijem.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije