BIHAMK

Zbog obilnih padavina usporen i otežan saobraćaj

Objavljeno: 14.05.2019. u 08:17

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Zbog veće količine vode na kolovozu obustavljen je saobraćaj u podvožnjaku na ulazu u Žepče sa magistralnog puta M-17, kao i na regionalnim putevima: R-469 Banovići - Zavidovići (u mjestu Ribnica), R-403a Cazin - Gata (u mjestu Tržačka Raštela) i R-474 Perkovići - Novi Šeher.

Zbog obilnih kišnih padavina usporeno i otežano saobraća se i na ostalim dionicama u BiH. Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-473 Teslić - Tedin Han u mjestu Kamenica. Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozorava se i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja.

Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena trenutnom stanju i uslovima na putu.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, gdje se izvode sanacioni radovi. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik - Orašje, gdje se saobraća jednom trakom - naizmjenično.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK - a.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije