Zbog odvođenja sina iz Italije: Hrvatica kojoj je i Severina davala podršku osuđena na tri godine zatvora

Objavljeno: 10.10.17 u 13:09

Zbog odvođenja sina Cesarea Avenatija iz Italije, Hrvaticu Ninu Kuluz Kazneni sud u Torinu osudio je na bezuvjetnu zatvorsku kaznu od 3 godine i 4 mjeseca.

Nina sa sinom Cesareom  FOTO: SLOBODNA DALMACIJA
Nina sa sinom Cesareom FOTO: SLOBODNA DALMACIJA

Osim kazne zatvora, određeno je kako ocu dječaka Alessandru Avenatiju mora platiti 50.000 eura naknade štete za godine koje je proveo u potrazi za sinom dok je ona bila u bijegu u Hrvatskoj i BiH, pišu hrvatski mediji..

Također joj je potpuno oduzeta roditeljska skrb, čime je izmijenjena odluka italijanskog suda iz 2012. godine kojom su majka i otac imali pravo na zajedničku roditeljsku skrb.

Presuda je nepravomoćna te se očekuje kako će se na nju podnijeti žalbe. U slučaju da postane pravomoćna, ukoliko Nina Kuluz ne ode dobrovoljno na izdržavanje kazne u Italiju, protiv nje će se izdati evropski nalog za hapšenje.

Kako prenosi Index, Nina Kuluz teško je podnijela presudu i ne može vjerovati da je osuđena na zatvorsku kaznu.

- Ona je zgrožena i šokirana, kao i cijela naša struka jer ovdje u Hrvatskoj nismo vidjeli slučajeve u kojima tužiteljstvo traži uvjetnu osudu, a sud izrekne bezuvjetnu kaznu. Očekivali smo oslobađanje, spominjala se mogućnost i uvjetne kazne. Protivno svim okvirima prakse sud je donio odluku o sankciji, višestruko težu od one koju je tražilo državno odvjetništvo. Mislimo da ovakva presuda ne može ostati i dojma smo da je donesena pod pritiskom javnosti - kazao je advokat Mišo Živaljić.

Podsjećamo, priča o Nini Kuluz i njenom sedmogodišnjem dječaku digla je proteklih nekoliko mjeseci Hrvatsku na noge, a mnoge poznate ličnosti iz Hrvatske, među kojima su i pjevači Goran Karan i Severina, davali su podršku Nini.