open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Zbog pogibije motocikliste na Ilidži uhapšen vozač "BMW-a"
Vozaču "BMW-a 7" se na teret stavljaju teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, te ugrožavanje javnog prometa
12.10.2018. u 12:31
get url
text
BMW na koji je naletio motorista

Vozač "BMW-a 7" A. Dž. (47) iz Tutina, nastanjen u Sarajevu, uhapšen je sinoć zbog sumnje da je kriv za nesreću u kojoj je poginuo 24-godišnji motociklista Alden Salispahić.

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, on je priveden nakon obavljenog uviđaja kasno sinoć, a zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, te ugrožavanje javnog prometa. Nakon hapšenja on je zadržan u policijskim prostorijama na saslušanju, a kako bi se utvrdile sve okolnosti spomenute nesreće.

Salispahić  je u momentu nesreće upravljao motociklom "yamaha" kada je naletio na "BMW" koji se uključivao u saobraćaj. Motociklista se usljed siline udara u ovo vozilo odbio i udario u parkirani "mercedes" pa potom i u parkirani kamion "iveco".

Motorista je preminuo na mjestu nesreće, a njegovo tijelo je prevezeno u prosekturu Bare gdje će po nalogu postupajućeg tužioca biti obavljena obdukcija.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici  Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.