open-navfaktor-logo
search
I ranije osuđivan
Zbog primanja mita uhapšen visokopozicionirani službenik Vlade Brčko distrikta
Visokopozicionirani službenik Vlade distrikta F. Ć. (52) uhapšen je u akciji "Tempo" koju provodi Policija Brčko distrikta BiH, s ciljem sprečavanje korupcije u institucijama Distrikta.
17.02.2020. u 13:34
get url
text

Kako se navodi u saopćenju Policije Distrikta, radi se o službeniku Odjeljenja za poljoprivredu, šumarastvo i vodoprivredu Vlade distrikta Brčko, za kojeg se osnovano sumnja da je izvršio krivično djelo primanje nagrade za trgovinu utjecajem.

U saopćenju se dodaje da je uhpšeni rođen 1968. godine u Koraju.

- U okviru ove službene istrage, pod nadozorom Tužilaštva distrikta, policija je pretresla automobil, koji koristi osumnjičeni, službene prostorije, kao i privatne objekte - navedeno je u policijskom saopćenju.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o službeniku Vlade Distrikta Ferhatu Ćejvanoviću, koji je i 2016. godine bio već optužen za nesavjestan rad u u službi. Tada mu je na teret stavljeno da je postupajući kao nadzorni organ za radove po ugovoru za nasipanje poljskog puta u mjesnoj zajednici Dubrave, bez kontroliranja kvantiteta i kvaliteta izvedenih radova, potpisao dokumentaciju kojom je potvrdio da su radovi u cijelosti izvršeni, iako to nije bio slučaj.

Plaćanjem za neizvršene radove na osnovu te dokumentacije i računa izvođača radova pričinjena je imovinska šteta Distriktu u iznosu od 6.076,57 KM.

Nakon provedenog postupka pravosnažno je osuđen na novčanu kaznu od 1.000 KM. 

Iz Policije Brčko distrikta je rečeno da se radi o složenoj istrazi koju je Policija Distrikta BiH provela pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a postupajući po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH u okviru koje su primijenjene posebne istražne radnje, a s ciljem dokumentovanja navedenog krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.