open-navfaktor-logo
search
Traže prava
Zbog represije policije stotine građana na protestima u Banjoj Luci
Mirno okupljanje građana održava se pod nazivom "Sa tobom nas je više"
27.06.2019. u 20:01
get url
text

Protestno okupljanje u organizaciji troje zastupnika  opozicije - Jelene Trivić (PDP), Draška Stanivukovića (PDP) i Nebojše Vukanovića(SDS), počelo je oko 19 sati u banjalučkom parku "Mladen Stojanović".

Iza ovo troje zastupnika stale su njihove stranke, ali su oni na okupljanje pozvali prvenstveno obične građane koji "ne smatraju da žive u demokratskom društvu".

Povod za organizaciju skupa su posljednja dešavanja u Banjoj Luci, policijska represija i potpuna zabrana na javno okupljanje članovima grupe "Pravda za Davida".

Ranije su istakli da zahtijevaju da se ponovo omogući javno okupljanje na banjalučkom Trgu Krajine, kao i da se prestane sa stalnim policijskim legitimisanjem građana. 

Nakon devetomjesečnog i svakodnevnog okupljanja grupe PzD na banjalučkom Trgu Krajine, policija je to nasilno prekinula krajem prošle godine i od tada je odbijen svaki zahtjev da se na ovom mjestu organizuje javni skup.  Opozicioni zastupnici su apelovali na sve da danas ne prave nikakve incidente,te da sve protekle mirno. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.