open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Zbunjeni građani pitaju ministra Vranića: Kada i ko će nas zvati na revakcinaciju?
Otkako je krenula vakcinacija protiv COVID-19 u Kantonu Sarajevo, brojni građani, uglavnom starije životne dobi, zbunjeni su. Jer ili ne razumiju proces prijave putem aplikacije Viber, ili im nije jasno kada će nakon primljene prve doze biti pozvani na revakcinaciju.
01.06.2021. u 16:29
get url
text

Jedan od njih je i Nedim Habibović iz Sarajeva koji se obratio redakciji Faktora.

- Ja radim sa računarima od 84., a 31. marta u 00:30 sam se prijavio na vakcinaciju. I valjda je došao neki kod, ali nigdje nije pisalo da ja to trebam unijeti u Viber. Mislio sam da sam pod tim brojem prijavljen. To je trebalo objasniti fino – kaže Nedim Habibović iz Sarajeva, koji je samoincijativno otišao u Zetru po prvu dozu vakcine, s obzirom na to da, kako kaže, pripada kategoriji starijoj od 65.

Vakciu je dobio, i on i supruga, ali tvrdi da mu nisu pojasnili kada treba doći na revakcinaciju, iako ih je pitao.

VEZANI TEKST - Kako će građani u Sarajevu biti pozivani na revakcinaciju?

- Nisu mi odredili datum revakcinacije. Gore dobiješ potvrdu da si se vakcinisao i kažu zvat će vas neko na revakcinaciju. Pitao sam ko ima evidenciju da sam se vakcinisao, kažu ne znamo. Pa hoće li me iko pozvati za revakcinaciju, isto ne znaju. Zvao sam ih danima, niko se ne javlja. Na telefon 725 200 i 725 307 niko se ne javlja. Sve isto, javašluk i nerad. I ja otišao u Zavod zdrastvenog osiguranja da se raspitam, a ona djevojčica kaže: "niko od nas ne zna ništa". Znači mi građani koji smo se vakcinisali čekamo neki poziv za revakcinaciju, niti se zna hoćemo li ga dobiti, niti od koga ćemo ga dobiti. E to ti je ovo naše Ministarstvo zdravstva KS. Neka mi gospodin Vranić odgovori kada ćemo dobiti poziv na revakcinaciju i postoje li te vakcine uopšte – poručuje Habibović.

Kako smo već ranije pisali, Zavod će najvjerovatnije kao i za prvu dozu sve građane koji su evidentirani kroz informacioni sistem, obavijestiti, odnosno svakom takvom građaninu na vrijeme poslati termin revakcinacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.