open-navfaktor-logo
search
Poziv gledatelja
Zdenko u "Odgovorite ljudima" nagovorio se političarima, Konakovića poslao u školu
Zamolio bih sve političare i Vas, voditelja, prije nego što ih dovedete u emisiju, da im kažete šta je etički, moralni kodeks i šta je kultura dijaloga i kultura ponašanja, kazao je gledatelj
23.01.2020. u 13:34
get url
text

Politička dešavanja u Kantonu Sarajevo sinoć su ponovo bila tema emisije "Odgovorite ljudima" na FTV-u. 

U emisiju se javio gledatelj, profesor iz Sarajeva Zdenko Kebat. Faruku Bešliću, predsjedniku Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja KS, poručio je da "ne nasjeda na priče da će oni usvojiti budžet", a što se odnosilo na Skupštinu KS. Naime, više sindikata koji predstavljaju budžetske korisnike su najavili proteste ukoliko njihove plaće budu upitne zbog prepucavanja dva politička bloka u Sarajevu, nove i stare većine u Skupštini. 

Bešlić je sinoć rekao da će odluka o protestima i štrajku biti stavljena van snage ukoliko isplata plaća ne bude upitna. 

Kebat je potom nastavio: 

-Zamolio bih sve političare i Vas, voditelja, prije nego što ih dovedete u emisiju, da im kažete šta je etički, moralni kodeks i šta je kultura dijaloga i kultura ponašanja. Zamolio bih gospodina Konakovića da ne spominje malu djecu. Ja radim u prosvjeti, djeca su nam jako pametna, inteligentna. I ovo stvarno više nema smisla šta radite. Gospodine Bešliću, vi nemojte da čekate 29. januar, vjerujte nema ništa od toga. I treće, pod hitno da se promijeni Izborni zakon, ima Ustavni sud..., jer ovo što se radi kod nas nema nikakvog smisla. Ovo je farsa i čisti bezobrazluk. Pa bih zamolio gospodina Konakovića da dođe u školu, dat ću mu ja temu za individualno stručno usavršavanje. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.