open-navfaktor-logo
search
Kantonalni štab
ZDK: Usluge na šalterima do petka isključivo za penzionere
Kantonalni štab civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona (KŠCZ ZDK) izdao je preporuku bankama, telekom operaterima, poslovnicama BH pošta i poslovnicama Elektrodistribucije da u periodu od osam do 12 sati do petka, 10. aprila, pružaju usluge na šalterima isključivo penzionerima.
07.04.2020. u 15:32
get url
text

 - Svi navedeni subjekti su obavezni organizirati poslovanje bez gužvi, osigurati preporučeni razmak klijenata, kao i poštivanje higijensko-epidemioloških preporuka. Poslovnim subjektima koji se ne budu pridržavali navedenih preporuka postoji mogućnost privremene zabrane pružanja usluga - navodi se u preporuci Kantonalnog štaba Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona.

KŠCZ ZDK-a je izdao naredbu Službi za spašavanje ZDK da pod hitno krene u adaptaciju i proširenje prostora u zgradi Stacionara za potrebe izolatorija za osobe inficirane koronavirusom COVID-19.

Također, KŠCZ je podržao inicijativu Društva psihologa tog kantona koju je na današnjoj sjednici prezentirao Sedin Habibović iz Zavoda za bolesti ovisnosti ZDK, da se organizira pružanje psihološke podrške građanima, zdravstvenim radnicima i volonterima koji učestvuju u aktivnostima na suzbijanju pandemije koronavorisa COVID-19 putem telefona, interneta i online kriznih grupa, saopštila je Press služba ZDK

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.