open-navfaktor-logo
search
Burno na Maksimiru
Zdravko Mamić izgubio vlast, zbog ovoga je počeo veliki rat za Dinamo
Trese li zagrebački Dinamo velika kriza? Odgovor na ovo pitanje hrvatska javnost nema, ali je ima Mirko Barišić.
29.12.2022. u 10:20
get url
text

Trofejni predsjednik Modrih urazgovoru za SN objasnio je da krize u upravljanju maksimirskog kluba - nema. To je bitno zbog zimskog prijelaznog roka u kojem se predviđaju neki izlazni i dolazni transferi.

Poslove oko transfera će raditi aktuelna Uprava kluba, predsjednica Vlatka Peras, te članovi Amra Peternel i Krešimir Antolić. Osim navedene trojke, ovlašteni potpisnik je i predsjednik Barišić. Ne samo za transfere, nego i za sve ostale pravne poslove kluba.

Dakle, Uprava odlučuje hoće li se neki igrač prodati ili dovesti. Odluka može biti jednoglasna ili se može odlučiti glasanjem 2:1. Međutim, odluci Uprave prethodi vrlo jasan proces, koji uključuje sportski sektor, a kao glavnu figuru - trenera i v.d. sportskog direktora Antu Čačića!

VEZANI TEKST - Mamić: Rashodavani policajac i balavica destabiliziraju Dinamo, izbacite ih naglavačke

On daje ključne prijedloge oko odlaska ili dolaska igrača. A Uprava je ta koja će te prijedloge usvojiti ili - neće.

Kako pišu SN to i jeste poenta cijele priče oko Dinama. Do bunta na Skupštini došlo je nakon odluke Izvršnog odbora Dinama da će v.d. sportskog direktora postati Čačić. A Čačić je čovjek kojeg ne može kontrolisati struja koju su nazvali "strujom Zdravka Mamića". Čačića zapravo ne može kontrolisati nitko. On je taj koji kontroliše sportski sektor.

Recimo, ovog trenutka Čačićev stav je da se nikako ne smije pretrpati Dinamova svlačionica, te da će dolasci ovisiti o odlascima igrača. Dakle, sve je bistro, prijelazni rok u Dinamu može normalno funkcionisati. I vodit će ga Ante Čačić i aktuelna Dinamova vlast. Drugim riječima, ponude mogu stizati i nema nikakve pravne nesigurnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.