open-navfaktor-logo
search
Serie A
Zdravstveni protokol: Da li italijanski klubovi organizuju trening utakmice?
Fudbalski savez Italije (FIGC) objavio je četvrtak da će Federalno tužilaštvo provjeravati da li klubovi Serije A rade u skladu sa zdravstvenim protokolom koji je odobrila Vlada, prenosi Anadolu Agency (AA).
14.05.2020. u 15:36
get url
text

Tokom dana pojavili su se medijski izvještaji o tome da je na treninzima Lazija organizovano odigravanje utakmica tri na tri, a sada je FIGC objavio da je od Federalnog tužilaštva zatraženo da izvrši inspekciju timova Serie A.

- FIGC je aktivirao istražnu radnu jedinicu Federalnog tužilaštva sa zadatkom da provjeri poštivanje pokazatelja sadržanih u zdravstvenom protokolu saveza, koji je odobrila Vlada. Radna grupa će, izvještavajući direktno tužioca, potvrditi da se treninzi profesionalnih klubova, koji su trenutno pojedinačni i od 18. maja mogu početi u grupama, sprovode u skladu sa naznačenim protokolom - saopćeno je iz FIGC-a.

Serie A je prekinuta 9. marta zbog globalne pandemije koronavirusa. Nakon 26 odigranih kola, u vodstvu na tabeli je Juventus sa 63 boda. Najavljeno je da bi se takmičenje moglo nastaviti 13. juna.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja svijeta pandemijom koronavirusa. Do sada je u toj zemlji potvrđena 31.106 smrtnih slučajeva od COVID-19, dok je više od 222.000 ljudi bilo pozitivno na koronavirus.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.