open-navfaktor-logo
search
Bivša zastupnica
Zelenika o Čoviću: Možda bi i nama mogao zapjevati Mile s Podveležja
Dijana Zelenika, bivša zastupnica u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine iz HDZ-a 1990, komentirala je jučerašnje obraćanje Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a, u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 
02.02.2022. u 11:55
get url
text

- Jučer me skoro rasplakao prvi u Hrvata svojim emotivnim riječima: "Čuvajte Republiku Srpsku"! iz koje je prognano 220.000 Hrvata. I sama svladana emocijama nisam odmah razumjela da li poziva svog druga Mileta da čuva ovih preostalih 2,4 posto Hrvata u RS-u po posljednjem popisu, ili danas još puno manje, ili ga tapše po leđima da nastavi protjerivanje i ovih preostalih, da bi mu bilo veće biračko tijelo.

Kad sam se malo pribrala od nadošlih emocija shvatila sam da se akademik ne brine za Republku Srpsku niti za Hrvate u tom entitetu, nego za Srbe u Federaciji čiji mu glasovi sa glasovima prognanih trebaju.

Pobogu, izborna je godina pa valja malo i suza proliti za glasove i udaljavanje od Izbornog zakona za koji se tobože bori, iako bi njemu najviše naštetio.

Naime, prihvaćanje navedenog zakona izbilo bi mu glavno oružje iz ruku jer Hrvati više ne bi bili ugroženi od Bošnjaka i građanske države pa bi mogli birati najbolje između sebe. Ne bi bilo potrebe za homogeniziranjem nacionalnog bića i kako rekoše stranci a ponovi nedavno biskup Komarica: "Da na izbornu listu stavite kravu, narod bi zaokružio kravu"!

A moje pretpostavke bi se mogle ostvariti jer se bliže Lipanjske zore pa bi nama Hrvatima uz Čovića na godišnjicu možda ipak mogao zapjevati Mile s Podveležja! - napisala je Zelenika. 

Operacija Lipanjske zore je zajednička operacija HVO-a, HV-a i HOS-a protiv srpskih snaga iz juna 1992. godine. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.