open-navfaktor-logo
search
Glumica i pjevačica
Želite izgledati kao Jennifer Lopez: Latino diva tvrdi da botox i operacije nije probala, ali je jednom sastojku iz kuhinje vjerna
Jennifer Lopez ima 52 godine, ali izgleda kao da joj je 30.
06.07.2022. u 20:05
get url
text

Mnogi će pomilisti kako su za njen mladoloki izgled zaslužni skupi preparati i plastične operacije.

No u slučaju latino dive stvari izgledaju malo drugačije.

Botox i hirurški zahvati na licu nisu dio njene životne filozofije, pa ih nije ni isprobala.

No još kao "Jenny From The Block", upamtila je neke majčine savjete. Njega kože maslinovim uljem nalazila se na prvom mjestu.

Ne znamo šta joj je još majka rekla i koje je tajne njege lica sama otkrila, no stečena je saznanja pretočila u vlastitu kozmetičku liniju JLo Beauty čije je geslo "ljepota nema rok trajanja".

O sastojcima koje sadrže preparati iz spomenute linije možemo samo nagađati, znamo da je maslinovo ulje sigurno jedan barem u dijelu njih, no u videu Jennifer je otkrila još jednu tajnu - jutarnju rutinu u njezi kože kamen je temeljac mladolikog izgleda.

Snimljen u Jenniferinom kupatilu i kako je sama rekla "bez filtera", pjevačica i glumica promovira proizvode iz njene beauty linije, zamišljene da izgleda glamurozno no cijenama pristupačnije od luksuzne kozmetike.

Ali nije u tome bit ove priče. Bit je u važnosti jutarnjeg rituala njege kože koji počinje s temeljitim čišćenjem. Korak prvi.

Čišćenje lica

Jennifer je naravno upotrijebila gel kremu za čišćenje lica iz vlastite linije, no savjet da ujutro treba očistiti lice je zlata vrijedan, bez obzira koji ili čiji preparat upotrijebili.

Serum

Drugi korak je nanošenje seruma zahvaljujući kojem će vam koža biti sjajna, zategnuta i glatka. Dok ga nanosite izmasirajte lice, ona to isto čini, a to je i naš savjet. Jennifer naglašava da biste kožu trebali početi njegovati još u vrlo mladoj dobi. Očito govori iz vlastitog iskustva, jer trud se isplatio.

SPF

Treći korak je nanošenje hranjive hidratantne kreme sa zaštitnim faktorom, jer Jennifer smatra da je vrlo važno zaštititi kožu od štetnog djelovanja sunčevih zraka tokom cijele godine. Većina kvalitetnijih krema koje se mogu kupiti u hrvatskim parfimerijama ima zaštitni faktor. Za svaki slučaj, provjerite. Lijepo je imati preplanulo, ali ne i prerano ostarjelo lice koje nam može priuštiti izlaganje suncu bez zaštite.

Prehrana

Četvrti korak... ljepota koja dolazi iznutra. Na nju utječu razni faktori, od psihičkog i emocionalnog zadovoljstva, do onog što unosimo u sebe. Osim svježeg voća i povrća, te dovoljne količine vode, tu su i dodaci prehrani. Jennifer pije one beauty branda koji potpisuje, a mi znamo da su antioksidansi poput C i E vitamina, beta karoten, vitamini B grupe, cink i selen, ceramidi, Q10, ali i hijaluron te kolagen u kapsulama sjajan saveznik mladolike kože. Ipak, najvažnije je dobro se osjećati u vlastitoj koži.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.