open-navfaktor-logo
search
COVID-19 napao PLBiH
Želja Mušije se nije ispunila, Karačić otkrio u kakvom su stanju igrači Širokog Brijega
Nekoliko dana pred početak nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine koronavirus je poharao sastav Mladosti iz Doboja kod Kaknja.
20.10.2020. u 15:38
get url
text

VEZANI TEKST - Mušija za Faktor: Bilo bi glupo da nam FSBiH ne dozvoli odgodu prva dva kola

Nakon što nije uspio isposlovati odgodu utakmica na startu sezone, prvi čovjek Mladosti iz Doboja kod Kaknja Mensur Mušija poželio je da se do kraja nikome ne desi scenarij koji je pogodio njegov tim.

Nažalost, desilo se sasvim suprotno, a ovoga puta na "udaru" koronavirusa našli su se fudbaleri i stručni štab Širokog Brijega.

Trener tima sa Pecare zbog zaraze za susret 11. kola PLBiH sa Sarajevom u Širokom je ostavio osam fudbalera, još četverica su ostala u hotelu, a rezultati jučerašnjih testiranja potvrdili su da je hercegovački sastav na Koševu igrao sa šest zaraženih fudbalera.

Za razliku od naredne dvije utakmice Širokobriježana (protiv Veleža i Tuzla Cityja), čini se da nije bilo dovoljno volje i hrabrosti da se susret, koji je trebao biti derbi kola, odgodi. Ako ništa, onda upravo zbog zdravlja fudbalera i ostalih učesnika utakmice.

VEZANI TEKST - Potvrđeno sa Pecare: Protiv Sarajeva nastupilo šest igrača pozitivnih na COVID-19!

U jednom dijelu današnjeg razgovora s Tonijem Karačićem, trenerom Širokog, kratko nam je opisao zdravstvene probleme i simptome njegovih izabranika i saradnika koji su pozitivni na COVID-19.

- Jedan od igrača ima prilično visoku temperaturu, čini mi se 39 stepeni Celzija, a sve praćeno upalom pluća. U kontaktu sam i sa ostalima. Rekli su mi da imaju temperaturu, glavobolju i bolove u leđima - kazao je Karačić.

Osim premijerligaša iz Širokog Brijega, pozitivne slučajeve danas je prijavio i Zrinjski, koji je zbog koronavirusa morao imenovati privremeni stručni štab.

Izvještaji nadležnih institucija govore da je u samo posljednja 24 sata u našoj zemlji više od 700 osoba zaraženih koronavirusom, dok je 1. juna, kada je Izvršni odbor FSBiH potvrdio odluku o prvaku BiH i tako zaključio fudbalsku sezonu, u našoj zemlji bilo 11 novih slučajeva virusa COVID-19.  

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.