open-navfaktor-logo
search
Najuvjerljivija pobjeda
Željezničar do vrha napunio mrežu Zvijezde 09 i vratio se na vrh tabele
Fudbaleri Željezničara u posljednjem meču desetog kola PLBiH savladali su Zvijezdu 09 sa visokih 6:0
25.09.2019. u 21:48
get url
text

Fudbaleri Željezničara stigli su do najuvjerljivije ovosezonske pobjede nakon što su u meču desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s 6:0 savladali Zvijezdu 09.

Domaći tim poveo je u 19. minuti prvjencem Enesa Sipovića. Stoper Plavih pogodio je nakon ubacivanja Semira Štilića iz kornera.

Gol Željezničara za 1:0 pogledajte OVDJE

U 30. minuti Vojinović je udarac Štilića glavom skrenuo u vlastitu mrežu, da bi samo sedam minuta kasnije sjajni veznjak stigao do prvog gola u dresu Plavih otkako se vratio u matični klub.

Gol Željezničara za 3:0 pogledajte OVDJE

S tri gola prednosti izabranici Amara Osima otišli su na poluvrijeme, a još su tri lopte u nastavku meča završile u mreži gostiju.

{$galerijaFotografija}

Prvu od njih iza leđa Manojlovića pospremio je Dženan Zajmović u 52. minuti utakmice.

Na naredni gol se čekalo 21. minuti, a strijelac je bio rezervista Haris Hajdarević. Konačnih 6:0 postavio je Asim Zec sjajnim lob udarcem.

Gol Željezničara za 6:0 pogledajte OVDJE

Plavi su visokom pobjedom izbili na lidersku poziciju, a kao vodeći tim PLBiH u sljedećm kolu gostovat će u Tuzli kod Tuzla Cityja.

Vrijedi napomenuti da je ovo bila jedanaesta vezana utakmica bez poraza kluba sa Grbavice u ovoj sezoni, koji je ujedno i jedini tim u PLBiH koji ove sezone ne zna za poraz.

{$galerijaFotografija}

FK Željezničar - FK Zvijezda 09 25. 9. 2019.
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.