open-navfaktor-logo
search
Sjednica Skupštine
Željezničar dobio novi Nadzorni odbor, proširen Upravni odbor
Konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine FK Željezničar održana je danas, a novi delegati odabrali su i potvrdili rukovodstvo kluba.
11.09.2021. u 15:30
get url
text

Dnevni red je usvojen jednoglasno, a potom je Adnan Kaljanac, predsjednik Komisije za izbor delegata prezentovao Izvještaj o radu Komisije za izbor delegata, odnosno pojasnio sve detalje o proteklom izboru novih delegata Skupštine FK Željezničar, a njihova imena možete pročitati na ovom linku.

Inače, današnjoj sjednici je prisustvovalo 46 delegata.

Skupština FK Željezničar danas je izabrala je novog predsjednika i potpredsjednika Skupštine FK Željezničar, a delegati su svoje povjerenje dali predsjedniku Edinu Cernici i potpredsjedniku Nedimu Sijerčiću.

- Za razliku od ranijih saziva Skupštine, danas je odabrana Komisija za formiranje radnih tijela u Skupštini koja će u narednih 15 dana formirati radne grupe za pomoć u radu FK Željezničar. Grupe će biti sastavljene od delegata u Skupštini, ali je moguće da i drugi članovi kluba budu u grupama - saopćio je tim sa Grbavice.

Novi Nadzorni odbor FK Željezničar činit će Džermin Pašić, Edis Kovačević i Elvir Kosovac.

Uslijedio je Izvještaj o radu Upravnog odbora za protekli period koji je prezentovao predsjednik Upravnog odbora Nazif Hasanbegović.

Opširnim izvještajem delegati su informisani o svim detaljima funkcionisanja kluba i finansijama za protekli period, a klupski predsjenik je odgovarao na brojna pitanja delegata.

Nakon toga su delegati "dopunili" Upravni odbor koji je sada u sazivu: Nazif Hasanbegović, Kerim Karavdić, Ilijas Kovačević, Kenan Ademović, Fuad Zukić, Kerim Balić, Oro Ibrišimović, Borislav Goić, Saudin Novalić, Bakir Sadović i Mustafa Nurko.

Za kraj, Skupština je zauzela stav da će aktivnim radom i strategijom oslanjanja na svoju Omladinsku školu vratiti Plavu lokomotivu na pravi kolosijek.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.