Željin B tim igrat će prijateljske mečeve: Odović radio sa Bekrićem, Crnovom, Beganovićem...

Objavljeno: 10.07.17 u 14:07

Danas je sa treninzima počeo B tim FK Željezničar. Prvi je to put u 96 godina dugoj historiji da klub ima i rezervni sastav.

To je nešto što je uobičajeno u evropskim okvirima, a opet jedinstven primjer u bh. fudbalu. Danas na prvom treningu, trener Milomir Odović na okupu je imao ukupno 17 igrača, od toga veći dio činili su donedavni juniori koji su nakon osvajanja šampionske titule prošle sezone, potpisali profesionalne ugovore.

- Ovo je nova stvar kod nas. Ideja je jako dobra, imamo motivisane momke imamo gdje raditi. Nadam se da ćemo što prije konstruisati kompletnu ekipu koja će moći ići da se takmiči. Ne sumnjam da ćemo kroz izvjesno vrijeme ovdje rađati kvalitetne igrače - kazao je Milomir Odović, trener B tima Željezničara, piše zvanična stranica Plavih.

B tim će biti sastavljen od najvećih talenata iz omladinskog pogona, igrača koji su završili sa juniorskim stažom te od onih koji nemaju dovoljnu minutažu u prvom timu.

- Dolazak trenera Odovića je veoma dobar za nas mlade igrače kako bi se razvili i kako bi se što prije izborili za mjesto u prvom timu - rekao je Anel Šabanadžović.

Plan je da se ovi igrači redovnim treniranjem i igranjem za sada prijateljskih utakmica, pod vodstvom iskusnog Milomira Odovića, što prije izbore za mjesto u prvom timu i pojačaju konkurenciju. Krajnji cilj je da nakon određenog perioda okosnicu prve ekipe čine igrači iz omladinskog pogona FK Željezničar.

- Projekat Željo B ekipe je od danas krenuo i mogu reći da sam presretan. Nadam se da će se ubrzo vidjeti rezultati ovog rada sa momcima koji su najprije dobili ugovore, a sad smo se odlučili na slijedeći korak da dobiju najbolje treninge. Doveli smo Odovića sa kojim smo se lako dogovorili. Mislim da je današnji dan jedan od najbitnijih u poslijeratnoj historiji kluba - poručio je Aldin Čenan.

Na prvom treningu B tima Plavih radili su Samir Bekrić, Ivan Crnov, Dženis Beganović..., odnosno igrači koji trenutno nisu u planovima trenera Slavka Petrovića.