Željin fan: Američki reprezentativac "gradi" istok Grbavice (FOTO)

Objavljeno: 11.03.17 u 11:50

Mix Diskerud, fudbalski reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država i od prije nekoliko dana fudbaler švedskog Goteborga, samo je jednom u toku svoje karijere bio na stadionu Grbavica, ali mu je Željin stadion, očito, ostao u srcu.

Diskerud, koji je nosio dres Stabeka, Rosenborga, New York Citya, prije četiri godine sa reprezentacijom SAD-a gostovao je u glavnom gradu BiH. Tada su Amerikanci pobijedili BiH sa 4:3, a Mix Diskerud je sa svojim saigračima u pripremi za utakmicu trenirao u Dolini ćupova.

Bez obzira na to što je to bio samo trening, pred praznim tribinama, očigledno je na stadionu Plavih osjetio nešto što neće nikada zaboraviti.

- Nakon što je prošle godine kupio 50 stolica u projektu “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu”, Diskerud je odlučio, kao pravi član Plave porodice, da se još jednom pridruži armiji Željinih navijača i kupovinom dvije desetogodišnje ulaznice, podrži izgradnju istočne tribune - saopštili su iz FK Željezničar.

Mixova podrška ne bi bila moguća bez vlasnika kompanije A to Z Group, Emila Lješnjanina. Lješnjanin i Diskerud će svoje ukupno četiri ulaznice za istok donirati Dječijem domu Bjelave.