open-navfaktor-logo
search
Bh. elita
Željina peta sreća u Doboju kod Kaknja, Radnik prizemljio Tuzla City
Za rušenje neugodne tradicije pobrinuli su se Asim Zec i Sulejman Krpić
27.07.2019. u 19:30
get url
text

Završene su dvije utakmice prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbaleri Željezničara su tek iz petog pokušaja uspjeli ostvariti gostujuću pobjedu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Plavi su danas trijumfovali sa 2:0, a za rušenje neugodne tradicije pobrinuli su se Asim Zec I Sulejman Krpić.  Asim Zec je pogodio u 50. minuti nakon asistencije rezerviste Mustafe Mujezinovića, dok je Krpić matirao Bukvića u 78. minuti. Zaboravila je odbrana Mladosti najboljeg strijelca bh. elite iz prošle sezone, koji je potpuno neometan nakon cenaršuta Veselinovića glavom pospremio loptu u mrežu.

Mogla je pobjeda gostiju biti i ubjedljivija da je Ermin Zec u sudijskoj nadoknadi realizirao penal. Odlučio se za "panenku" i poslao loptu preko gola Bukvića.

Željezničar je bodio i veliki broj navijača, a sjenu na sjajan ambijent bacio je njihov sukob sa policijom na poluvremenu utakmice.

U drugom meču Radnik je pregazio Tuzla City sa 3:0. Tuzlaci su stigli u Bijeljinu osokoljeni pobjedom protiv Zvijezde 09 (5:1) u prošlom kolu, ali je ekipa Mladena Žižovića danas bila neumoljiva.

Domaći su sve golove postigli u prvom poluvremenu. Dva puta je pogađao Maksimović, dok se u strijelce upisao i iskusni Đurić.

Od 20.30 sati igraju se još dva meča. Sloboda na Tušnju dočekuje Široki Brijeg, a Borac će ugostiti Zvijezdu 09.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.