open-navfaktor-logo
search
Ubjedljiva pobjeda
Željina šestica na Grbavici za četvrtfinale Kupa BiH
Plavi su pred svojim navijačima u posljednja dva meča zabili čak 12 golova
02.10.2019. u 19:50
get url
text

Željezničar je sedmi tim koji se plasirao u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine. Izabranici Amara Osima su u meču osmine finala na Grbavici pobijedili Mladost iz Doboja kod Kaknja ubjedljivim rezultatom 6:1. Zanimljivo, Plavi su pred svojim navijačima u posljednja dva meča zabili čak 12 golova.

Amar Osim je priliku za igru pružio igračima koji manje igraju u prvenstvu, a oni su, sudeći po rezultatu, opravdali povjerenje.

Želju je u vodstvo doveo Dženan Zajmović u 22. minuti, a pet minuta kasnije Asim Zec je uduplao prednost domaćih.

{$galerijaFotografija}

Plavi su dva gola prednosti odnijeli na odmor.

Na treći gol navijači na Grbavici čekali su do 58. minute kada je Hasić zatresao vlastitu mrežu.

Dvadesetogodišnji Kemal Mujarić je u 64. minuti matirao Vedrana Kjosevskog za počasni pogodak Mladost, a to kao da je naljutilo domaće...

U 66. minuti Mustafa Mujezinović je povisio na 4:1, da bi Zajmović u 72. minuti svojim drugim golom na meču pogodio za 5:1. Rezervista Mladen Veselinović je u 75. minuti postavio konačnih 6:1.

{$galerijaFotografija}

Plasman u četvrtfinale danas su još izborili: Zrinjski, Borac, Tuzla City, Olimpik, GOŠK i Rudar Kakanj. Posljednji putnik među osam najboljih bit će poznati nakon utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva na Pecari.

Utakmice četvrtfinala igraju se početkom marta 2020. godine. Poput šesnaestine i osmine finala, u četvrtfinalu će biti odigrana samo jedna utakmica, dok se u polufinalu i finalu igraju po dva meča.

FK Zeljeznicar - FK Mladost Doboj Kakanj (1) 02.10.2019
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.