open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
Zeljković: Ako dođe do pogoršanja, donijet ćemo rigoroznije mjere u RS-u
Direktor Instituta za javno zdravstvo RS-a Branislav Zeljković istakao je da je epidemiološka situacija u ovom entitetu i dalje nepovoljna, te apelovao na građane da se tokom predstojećih praznika pridržavaju mjera i da im "ne popušta pažnja".
22.12.2020. u 11:28
get url
text

- Svjesni smo da u glavama građana završava ovaj težak period u godini iza nas. Ali apel je da se pridržavaju mjera, da nema većih okupljanja i da nema kršenja postojećih preporuka - kazao je Zeljković.

On je podvukao da sve postojeće mjere, uključujući i one koje je do 15. januara produžio Štab za vanredne situacije u RS-u, mogu biti izmijenjene u skladu sa promjenom epidemiološke  situacije.

- Svakodnevno ćemo pratiti i u slučaju da dođe do pogoršanja, morat će se razmišljati o strožijim i rigoroznijim mjerama. Da bismo to preduhitrili, moramo se pridržavati mjera koje su već na snazi - rekao je Zeljković.

Podsjećamo, Štab za vanredne situacije RS-a jučer je sve mjere u ovom entitteu produžio do 15. januara, te je radno vrijeme ugostiteljskih objekata i dalje do 22 sata, a zabranjena je muzika uživo i drugo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.