open-navfaktor-logo
search
Prvak BiH se bruka
Zeljković postavio ultimatum treneru Borca: Šest bodova u dva meča ili otkaz
Zoran Milinković, trener Fudbalskog kluba Borac, dobio je ultimat i bit će mu uručen otkaz ukoliko ne osvoji šest bodova u naredne dvije utakmice.
18.08.2021. u 09:47
get url
text

To je potvrdio Bogdan Zeljković, potpredsjednik aktuelnog prvaka BiH i brat predsjednika Fudbalskog saveza BiH.

VEZANI TEKST - Navijači Borca skandirali ime ratnog zločinca Ratka Mladića, na potezu Fudbalski savez BiH

- Razgovarali smo otvoreno i jasno mu je da poslije dva poraza u dva susreta sada mora da vadi kestenje iz vatre. Dobio je još jednu priliku, a to je da u dva naredna duela, u Prijedoru protiv Rudara i u Banjoj Luci protiv Radnika, mora da osvoji svih šest bodova - rekao je Zeljković za Glas Srpske, kazavši da je neshvatljivo kako su se fudbaleri aktuelnog prvaka BiH obrukali i primali golove protiv Zrinjskog.

Ukoliko Milinković ne uspije da osvoji šest bodova u naredna dva susreta, upisat će se na "crnu listu" Borčevih trenera koji su se najmanje zadržali na klupi. Neće nadmašiti još jednog stručnjaka iz Srbije, Aleksandra Janjića, koji je u sezoni 2015/16, poslije koje se Borac preselio među prvoligaše, samo na dva meča bio kormilar (jedan poraz i jedan remi), ali će se popeti na visoko drugo mjesto.

VEZANI TEKST - Zeljković najavio sastanak o Borcu: Fudbaleri za dva i po mjeseca nisu zaboravili da igraju fudbal

Milinković se nije proslavio ni u sezoni 2017/18, kada je prvi put sjedio na klupi Banjalučana. Ekipu je vodio na devet susreta uz bilans tri pobjede, jedan remi i pet poraza, a prilikom njegovog odlaska Crveno-plavi su bili na sedmoj poziciji.

Banjalučki mediji napominju kako se za ovih 15 dana, koliko je prošlo od njegovog povratka u Borac, Milinkoviću može zamjeriti i neprofesionalan odnos prema klubu, ali i prema medijima. Glas Srpske navodi kako ne priliči jednom treneru da u zvaničnoj utakmici, a to se desilo protiv Posušja, bude u šorcu (kao da je došao sa plaže), a onda da se poslije debakla protiv Zrinjskog ne pojavi na zvaničnoj konferenciji za novinare, već na nju pošalje ni krivog ni dužnog pomoćnog trenera Zorana Dragišića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.