open-navfaktor-logo
search
Stigle molbe
Zeljković: Zahtjev za povratak navijača na tribine bit će razmatran u petak
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, Fudbalski savez Republike Srpske i Rukometni savez u entitetu RS zatražili su od nadležnih popuštanje epidemilošokih mjera i povratak publike na tribine.
17.02.2021. u 13:38
get url
text

O zahtjevima će se raspravljati u petak.

- Dobili smo zahtjev FSBIH i FSRS i mi ćemo to razmatrati u petak. Nemamo još zvaničan stav dok ne uzmemo u obzir cjelokupnu epidemiološku situaciju, tehnički dio kako je to zamišljeno da se izvede u praksi vezano za publiku, održavanje samih takmičenja i svega što to obuhvata. Mi ćemo krajem sedmice imati mišljenje i dostaviti ga ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, koji će to dalje razmatrati i dalje uputiti prema Štabu za vanredne situacije RS - rekao je za Mondo Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo.


U molbi koju je Fudbalski savez BiH poslao Institutu za Javno zdravstvo RS i Federalnom zavodu za Javno zdravstvo predviđeno je da na utakmicama ne bi bilo dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača, da ukupan broj gledalaca na jednoj tribini ne pralazi 10 posto od kapaciteta te tribine, uz obaveznu distancu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.