open-navfaktor-logo
search
Nastavak Skupštine
Željo će danas dobiti predsjednika: Jasmin Badžak ili...
Nije nemoguće i neki drugi rasplet, ali je izvjesno da će pitanje Uprave biti riješenoi da će članovi UO krenuti na posao
29.06.2019. u 08:10
get url
text

Redovna sjednica Skupštine FK Željezničar, koja je prekinuta prije 14dana, bit će nastavljena danas u 11 sati. Mjesto održavanja je isto kao i prije dvije sedmice - Mašinski fakultet u Sarajevu, a i tema - izbor predsjednika i novog rukovodstva Plavih.

Nihad Selimović, doskorašnji predsjednik UO podnio je ostavku, koja je 15. juna u prihvaćena. Međutim, kako nije bilo predloženih kandidata, članovi Upravnog odbora ostali su u tehničkom mandatu do danas, a funkciju v.d. predsjednika obnašao je Jasmin Badžak.

A upravo bi Badžak mogao biti i dugoročnije rješenje na funkciji prvog čovjeka najtrofejnijeg kluba. Biznismen iz Konjica rado bi ovu funkciju prepustio nekom drugom, a on bi svoj doprinos stabilizaciji premijerligaša sa Grbavice dao kroz rad u Upravom odboru, čini se da trenutno nema kandidata koji je spreman naslijediti Selimovića.

Stoga bi Badžak danas mogao biti promovisan u predsjednika, bez prefiksa v.d. Ipak, nije nemoguće i neki drugi rasplet, ali je izvjesno da će pitanje nove Uprave biti riješeno danas i da će novi (ili stari) članovi UO krenuti na posao kako bi se Željo vratio na mjesto koje mu i pripada - vrh tabele.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.