open-navfaktor-logo
search
FSBiH objavio
Željo dostavio alternativni prijedlog, velika većina bila protiv, sedam klubova nije testiralo igrače na COVID-19
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, nakon što je Izvršni odbor okončao Premijer ligu i verifikovao aktuelnu tabelu kao konačnu, objavio je danas da se devet od 12 klubova izjasnilo za nastavak takmičenja.
03.06.2020. u 16:13
get url
text

Iz FSBiH su saopćili da se osam klubova izjasnilo da su za nastavak takmičenja bez promjena važećih propozicija (11 utakmica PLBiH i četiri utakmice Kupa).

Devet klubova se izjasnilo da su za nastavak prvenstva najkasnije do 7. juna.

Samo Zrinjski nije bio za odigravanje Kupa, dok su ostali polifinalisti (Široki Brijeg, Željo, GOŠK) bili za tu opciju.

Željezničar je dostavio alternativni prijedlog, u cijelosti su ga podržali Tuzla City i Široki Brijeg te djelomično Velež. Svi ostali su bili protiv.

VEZANI TEKST - "Smrtna presuda" bh. klupskom fudbalu bila je neizbježna, samo se čekao najpovoljniji momenat

Široki je jedini klub koji je dostavio odobrenje lokalnog kriznog štaba za plan odigravanja utakmica, dok je šest klubova dostavilo planove za organizaciju utakmica sa aspekta epidemiološko-zdravstvene zaštite učesnika.

Iz FSBiH dodaju da svi stadionu zadovoljavaju sanitarno-epidemiološke uvjete za organizaciju utakmica sa prostornog aspekta, ali da niti jedan stadion nije u cijelosti osigurao sanitarna sredsta, dezinfekcioni materijal, itd..

Također, iz FSBiH napominju da su prije trenažnog procesa jedino Sarajevo, Zrinjski, Tuzla City, Čelik i Sloboda izvršili testiranja igrača na koronavirus i dostavili nalaze u Savez.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.