open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Željo gostuje kod Mladosti, uzdrmani Široki na Tušnju
Amar Osim ne može računati na Jadranka Bogičevića i Petra Boju
27.07.2019. u 08:33
get url
text

Danas su na rasporedu četiri duela drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Dva meča igraju se od 17.30 sati, a preostala dva počinju u 20.30 sati.

Željezničar gostuje kod Mladosti u Doboju kod Kaknja, gdje traži prvu ovosezonsku pobjedu. U ekipi Plavih neće biti Petra Boje, koji će odraditi suspenziju zbog isključenja u prvom kolu. Zanimljivo, Bojo je upravo iz Mladosti ovoga ljeta stigao na Grbavicu.

Također, Amar Osim ne može računati na Jadranka Bogičevića, ali dobra vijest za sarajevski tim je da se nakon izostanka u prvom kolu vraća Enes Sipović.

Mladost je pretrpila velike promjene u odnosu na prošlu sezonu, ali je uprkos svemu na startu prvenstva slavila u Vrapčićima protiv Veleža, pa s određenom dozom optimizma ulazi u meč.

Radnik će nakon poraza od Slobode na Tušnju odmjeriti snage sa još jednim timom iz grada soli. Tuzla City gostuje u Semberiji (17.30) i to nakon visoke pobjede u Ugljeviku protiv Zvijezde 09 (1:5) u prvom kolu.

Zanimljivo će biti i Tuzli, gdje Sloboda dočekuje uzdrmani Široki Brijeg (20.30 sati). Gosti su nakon domaćeg poraza od Čelika ostali bez trenera, s obzirom na to da je ostavku podnio Goce Sedloski. Ekipu će predvoditi "dežurni vatrogasac" Denis Ćorić. U Slobodi ne mare mnogo za probleme Širokobriježana i žele do druge pobjede pred svojim navijačima.

Premierligaški fudbal vraća se na banjalučki Gradski stadion. Borac će odigrati prvu ovosezonsku utakmicu pred svojim navijačima, a u goste u grad na Vrbasu dolazi Zvijezda 09. I ovaj duel počinje u 20.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.