open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Željo i Tuzla City nišane vrh tabele, Velež traži izlaz iz krize
Utakmicama Željezničar - Igman i Velež - Tuzla City večeras će biti kompletirano 9. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.
05.09.2022. u 08:04
get url
text

Eventualnim pobjedama Željo i(li) Tuzla City mogli bi preuzeti lidersku poziciju.

Plavi sa Grbavice u tom slučaju morali bi savladati Igman iz Konjica sa dva gola razlike, dok je Tuzlacima potrebna bilo kakva pobjeda za preuzimanje trona.

Gosti u Gabelu stižu nakon tri uzastopne pobjede, u odličnoj formi i puni samopouzdanja. Uostalom, njihov napad trenutno ima prosjek od tri postignuta gola po utakmici.

Velež, s druge strane, već četiri utakmice nije osjetio slast pobjede. Izabranici Amara Osima ostavili su u prošlom meču loš utisak i navijači od njih s pravom očekuju da pokažu borbenost i zalaganje kakve duguju dresu kojeg nose. Susret protiv odlične ekipe koju s klupe predvodi Dragan Jović prava je prilika za to.

- Veležova odbrana pritom će morati stajati čvrsto i izdržati napade ubojite navale predvođene odličnim Culibalyijem i mladim Nargalićem, a napad Rođenih morat će se pokazati mnogo efikasnijim. U svakom slučaju, uprkos brojim problemima s kojima su suočeni kad je riječ o igračkom kadru, vjerujemo da će Crveni smoći snage, a u njihovo znanje ne sumnjamo, da možda upravo ovaj meč učine prekretnicom i u nastavak sezone uđu u puno boljem raspoloženju. Pobjeda u ovom meču definitivno bi značila više od puka tri boda - poručili su iz Veleža.

Susret u Gabeli igra se od 17 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu, dok je meč na Grbavici na rasporedu dva sata kasnije (MY TV).

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.