open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Željo (konačno) igra u Izraelu: Plavi autsajderi protiv Maccabija
Maccabi Haifa i Željezničar konačno će odigrati utakmicu prvog pretkola Evropske lige.
09.09.2020. u 08:23
get url
text

Ovi timovi prethodno su se trebali sastati 27. augusta, ali je duel u Izraleu otkazan nakon što su neki fudbaleri Želje pozitivno testirani na koronavirus.

Željezničar je po povratku u BiH morao jedan period biti u samoizolaciji, a potom se ponovo testirati na COVID-19. Ovoga puta prije polaska u Tel Aviv svi rezultati testiranja bili su negativni, a u Izraelu neće biti dodatnih testiranja.

Željezničar je sinoć trenirao na stadionu Sammy Oferm, a radili su svi igrači koji su doputovali u Izrael.

Plavi će, ako preskoče Maccabi, u drugom pretkolu odmjeriti snage s Kairatom, a u trećem gostovati u Rusiji kod Rostova.

Ekipa Amara Osima posljednju utakmicu odigrala je 21. augusta i to onu protiv Mladosti na Grbavici, kada su gosti slavili sa 1:0.

Utakmica u Haifi igra se od 19 sati, uz prijenos na platformi Moja TV. Jørgen Burchardt iz Danske dijelit će pravdu na ovom meču.

U Izrael su otputovali: Irfan Fejzić, Vedad Muftić, Siniša Stevanović, Haris Hajdarević, Aleksandar Kosorić, Luka Miletić, Sedad Subašić, Mustafa Mujezinović, Luka Juričić, Ermin Zec, Semir Štilić, Vedran Vrhovac, Mehmed Alispahić, Ivan Milićević, Edin Mujić, Damir Sadiković, Mladen Veselinović, Ante Blažević, Ivan Lendrić, Frane Ikić, Hamza Gasal, Eldar Šehić. Anel Hajrić, Samir Bekrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.