navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Posljedice pandemije

Žena koja je izradila vjenčanice Kate Middleton i Meghan Markle: "Bojim se da neću moći prehraniti djecu"

Chloe Savage radila je na haljinama koje su na najvažniji dan nosile supruge prinčeva Williama i Harryja, a sada je na rubu bankrota jer joj je pandemija uništila posao.

Objavljeno: 08.12.2020. u 12:13
get url
text

Krojačica, koja je radila na vjenčanicama Kate Middleton i Meghan Markle otkrila je da se boji da neće moći prehraniti djecu nakon što je kriza koronavirusa uzela danak i nad njenim poslovanjem.

Chloe Savage (43) iz sela Warmley kraj Bristola, 2011. godine radila je na vjenčanici vojvotkinje od Cambridgea, a 2018. na vjenčanici vojvotkinje od Sussexa.

Britanskim medijima otkrila je kako njena mala kompanija nije dobila pomoć Vlade nakon što je izbila kriza zbog pandemije COVID-19.

Chloe kaže da je do sada četiri puta tražila kredit, ali svaki put su joj sve odbili.

U intervjuu za Sunday Times otkrila je kako je njena kćerka (14) prestala ručati i večerati kako bi uštedjela novac za svoju porodicu.

- Ovo je realnost mog karantina. Polovinu vremena provela sam u suzama. Nemamo novca, ništa nam nije ostalo - ispričala je Savage i dodala da je imala manju ušteđevinu kojom je mogla pokriti 30 dana stanarine.

- Boji se da će ostati bez krova nad glavom, a kaže da se već javila skloništima za siromašne – ističe Chloe.

Krojačica se školovala u prestižnim školama u Parizu i Londonu, a radila je i na setu filmova o Harryju Potteru.

Upravo nju izabrali su između 20 krojača koji su prije devet godina radili na vjenčanici Kate Middleton prema dizajnu brenda Alexander McQueen.

Ponovo su je pozvali da radi na svilenoj vjenčanici Meghan Markle prema dizajnu Givenchyja.

Kada je izbila pandemija koronavirusa u Velikoj Britaniji i svijetu, Chloe je svoj posao preselila u garažu majčine kuće, a sada je u dugu prema državi od 25.000 funti zbog poreza koje nije uspjela platiti.

Priznala je da je u očajnoj situaciji.

- Ne mogu se više nositi sa stresom. Srce mi je potpuno slomljeno i zaista ne znam šta da radim – naglasila je Savage.