open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Žena lažno dojavljivala bombe u Osnovnom sudu u Brčkom
Optužena je prijetnjama eksplozijom izazvala strah i uznemirenost svih zaposlenih osoba u pravosudnim institucijama Brčko distrikta BiH, navodi se u optužnici
07.06.2019. u 13:18
get url
text

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Snežane Gajić (53) iz Lončara kod Brčkog zbog sumnje da je tokom aprila u tri navrata uputila prijetnje po sigurnost zaposlenih u pravosuđu Distrikta.

Prema optužnici, Gajić se tereti da je 10, 15. i 19. aprila prijetećim telefonskim pozivima na broj Osnovnog suda u Brčkom, koje je mobilnim telefonom anonimno upućivala iz mjesta Lončari, ugrozila sigurnost svih zaposlenih u pravosuđu Distrikta.

- Optužena je prijetnjama eksplozijom izazvala strah i uznemirenost svih zaposlenih osoba u pravosudnim institucijama Brčko distrikta BiH, te potrebu njihovog privremenog izmještanja i detaljnog pregleda objekata pravosudnih institucija u Brčkom - navodi se u optužnici.

Tužilaštvo je u ovom slučaju naredilo hitno provođenje istrage već nakon prvog poziva, a intenzivim provođenjem istražnih radnji, u saradnji s Policijom Brčko distrikta BiH, osumnjičena je ubrzo otkrivena.

- Za manje od mjesec intenzivne istrage, u okviru koje je prikupilo sve dokaze neophodne za donošenje tužilačke odluke, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Gajić. Njoj je stavljeno na teret da je ugrozila sigurnost više osoba ozbiljnom prijetnjom da će im nanijeti zlo eksplozijom, usljed čega je optužena za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti, prema više osoba - navodi se u saopćenju Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Optužnica je dostavljena na daljnji krivični postupak Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH, gdje je u cijelosti potvrđena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.