open-navfaktor-logo
search
Jednostavan trik
Žena pokazala kako da sušilica brže osuši veš: U mašinu stavite peškir
Visoke račune za električnu energiju ponekad je nemoguće izbjeći, pa mnogi pokušavaju pronaći načine da smanje svoju upotrebu i mjesečnu potrošnju.
13.08.2022. u 17:22
get url
text

No, jedna tiktokerica otkrila je odličan trik kojim se može smanjiti potrošnja energije, kao i uštedjeti vrijeme, a radi se o pranju, odnosno sušenju odjeće, piše The Sun.

Iako je ciklus pranja veša obično relativno brz, mogu proći sati dok se odjeća ne osuši u mašini za sušenje.

No, Caroline tvrdi da ako dodate čist, suhi ručnik vašem rublju u sušilici, to vrijeme možete skratiti za 30 posto.

Sve što trebate uraditi je staviti peškir u sušilicu s odjećom na početku ciklusa i izvaditi ga nakon 15 minuta. Svojstva tkanine pomoći će apsorbirati dio vlage iz natopljene odjeće.

Možete koristiti samo jedan peškir ili čak pet; općenito, što više peškira koristite, brže će vam se odjeća sušiti.

Imajte na umu da ovaj trik najbolje djeluje kada trebate brzo osušiti jedan ili dva odjevna komada.

Što više mokre odjeće dodate u ciklus sušenja, peškiri će biti manje učinkoviti i samim tim - odjeći će trebati duže vremena da se u potpunosti osuši.

Važno je znati i da su peškiri često teški od vlakana, pa postoji vjerovatnoća da se vlakna nakupe na vašoj odjeći, a ako vam je to previše zabrinjavajuće, umjesto peškira možete koristiti pamučne majice, iako neće biti toliko upijajuće kao peškiri.

 

@carolina.mccauley Here’s a trick to cut down drying time #laundryhacks #laundrytips #homehackswithcarolina ♬ original sound - Ian Asher

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.