open-navfaktor-logo
search
Pennsylvania
Žena se porodila u Teslinom autu dok je bilo na autopilotu
Novorođenče iz Pennsylvanije nazvano je "Teslina beba" nakon što ju je majka rodila na suvozačevom sjedištu jednog od električnih vozila.
20.12.2021. u 08:41
get url
text
Ilustracija

Yiran Sherry je dobila trudove jedne noći u septembru ove godine, ali je odlučila da sačeka iduće jutro da ode u bolnicu.

Zaglavljena u gužvi u saobraćaju u Filadelfiji, Yiran je čučnula u prostoru za noge suvozačevog sjedišta dok su kontrakcije postajale češće, a njen suprug Keating se prisjetio da mu je stiskala ruku do te mjere da je mislio da će je slomiti.

Keating je stavio Teslu na autopilot kako bi pomogao svojoj ženi, dok je pazio i na njihovog trogodišnjeg sina Rafu koji je bio na zadnjem sjedištu automobila, piše Unilad.

- Ja sam govorio Yirani: "U redu, fokusiraj se na svoje disanje" - rekao je za Philadelphia Inquirer.

- To je bio savjet i meni. Adrenalin mi je bujao. Rekao sam, Rafa, sve je uredu. Tvoja mala sestra stiže - dodao je.

Nakon najduže 20-minutne vožnje u životu ovog para, zaustavili su se u bolnici, da bi Yiran potom rekla Keatingu da je njihova kćerka već stigla.

Nakon što ju je pregledao pedijatar, beba Maeve Lily dobila je čistu ocjenu zdravlja, na veliko olakšanje njenih roditelja.

I uprkos njihovim mukama, Yiran je tvrdila da joj je zapravo laknulo što je tako brzo dobila bebu jer je tri godine ranije prošla kroz težak porod sa Rafom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.