open-navfaktor-logo
search
Brojne aktivnosti
Žene iz FATMA-e pokucale na vrata majki i porodica šehida
U svom kontinuiranom radu Asocijacija FATMA SDA BiH je povodom mjeseca ramazana realizirala niz aktivnosti na području cijele BIH
18.06.2019. u 13:02
get url
text

Asocijaciju FATMA SDA BiH kao organizaciju civilnog društva čine pojedinci, čiji je zajednički cilj poboljšanje uvjeta života ljudi u BiH.

Kako navode iz ove organizacije, pojedinac čini društvo, a društvo pojedinca.

- To je uzajamni odnos i sve dok pozitivno utječu jedno na drugo, može se nadati da takvo društvo neće propasti. Kroz različite aktivnost, nastoji se doprinijeti stvaranju zdravih, obrazovanih i sposobnih generacija koje će unaprijediti našu zemlju i raditi na njenom razvijanju ka funkcionalnoj demokratiji, blagostanju i jednakim pravima za sve građane – ističu.

U svom kontinuiranom radu Asocijacija FATMA SDA BiH je povodom mjeseca ramazana realizirala niz aktivnosti na području cijele BIH.

{$galerijaFotografija}

- Kao pripremu za ovaj sveti mjesec organizirana su predramazanska predavanja u mnogim gradovima i općinama na različite teme. Između ostalog, ističemo predavanja iz oblasti medicine s ciljem educiranja građana o blagodatima posta za naše tijelo, s posebnim osvrtom i savjetima kako se ispravno hraniti i organizirati svoj život tokom posta, te edukaciji o nutricionističkim pravilima ishrane – navode iz FATMA-e.

Pored edukacija, tokom ramazana, predsjednica Asocijacija FATMA SDA BiH, kantonalne i općinske predsjednice su u svojim gradovima organizirale iftare za članice, prijateljice i simpatizere ove asocijacije.

- Veliki odziv i iskazana zahvalnost, potvrdili su vrijednost organiziranja ovih iftara koji su u isto vrijeme odlična prilika za upoznavanje, druženje i razmjenu iskustava. Osim toga, članice ove asocijacije su prisustvovale na više iftara koji su organizirale različite organizacije, fondacije i udruženja žena iz svih dijelova naše domovine – kazali su iz ove organizacije.

Najbolji uvid u stvarno stanje građana i identifikacija stvarnih potreba je rad na terenu, a Asocijacija FATMA, ističu, upravo to kontinuirano radi.

- Uručene su stotine prigodnih poklon paketa širom BiH, a najbolji pokazatelji sreće i zadovoljstva su dječija ozarena lica dok nestrpljivo pregledaju dobijene poklone. Imajući u vidu da ova asocijacija u sklopu svojih programa vodi brigu o porodici, ramazan je bio prilika da se pokuca na mnoga vrata, obiđu majke i porodice šehida. Unijeti radost u kuće naših majki i nana, razgovoriti ih, razbiti im monotoniju i otjerati samoću oplemenjuje naše duše i budi naša srca – zaključuju iz Asocijacije FATMA SDA BiH.

Asocijacija FATMA, 18.06.2019.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.