open-navfaktor-logo
search
Sjednica u Mostaru
Žene SDA: Puna podrška Koaliciji za Mostar i kandidatu za načelnika Srebrenice
Žene SDA BiH daju punu podršku svim kandidatima/kandidatkinjama  SDA za načelnike, gradonačelnike te općinska i gradska vijeća u BiH, a posebnu podršku daju Koaliciji za Mostar 2020. godine, kao i kandidatu za načelnika Srebrenice.
30.08.2020. u 11:29
get url
text
Žene SDA BiH, sjednica u Mostaru

Zaključeno je to u subotu u Mostaru  na sjednici  Predsjedništva organizacije Žene SDA BiH, kada je usvojena i Strategija djelovanja 2020/23.godine.

Nakon sjednice Predsjedništva, u Centru za kulturu Mostar u organizaciji Gradske organizacije Žene SDA Mostar održana je tribina pod nazivom "Snaga žene u izbornom procesu".

Gošća tribine bila je predsjednica organizacije Žene SDA BiH doc.dr.Kenela Zuko. Prisutnima su se  obratili i predsjednica Gradske organizacije Žene SDA Mostar Mumbera Berberović, predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić, predsjednica KO Žene SDA HNK Alisa Hajdarović i ministar u vladi NHK Rašid Hadžović.

Sa tribine je poslana poruka podrške izborima u gradu Mostaru, nastupima probosanskog bloka "Koalicija za Mostar 2020. godine". Poseban akcent je stavljen na srazmjernu zastupljenost žena, kako u izvršnoj tako i u zakonodavnoj vlasti. Snaga žene je, kako je rečeno,  pokretač pozitivnih promjena u društvu, te, stoga, treba podržati  veću zastupljenost žena u jedinicama lokalne vlasti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.