- Poštovana potpredsjednice Harris, upućujemo vam iskrene čestitke povodom pobjede na nedavno održanim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama. Činjenica da ste prva žena u historiji koja je došla na ovu vosoku poziciju šalje izuzetno važnu poruku, kada je u pitanju globalna težnja ka ravnopravnosti spolova. Vaša dugogodišnja  uporna borba, najprije na poziciji javne tužiteljice, a zatim i članice Senata SAD-a, predstavlja inspiraciju ženama ne samo u SAD-u, već i širom svijeta, te pokazuje da se uporan trud, poštenje i znanje u konačnici isplate -navedeno je u saopćenju Žena SDA.    

Ovi izbori, navodi se dalje u saopćenju, imali su i ogroman moralno-simbolički značaj.

- Činjenica da su građani SAD dali podršku kandidatima koji su zagovarali toleranciju, međusobno poštovanje, zajedništvo i solidarnost predstavlja poruku čitavom svijetu, a naročito mlađim generacijama. Kao što je dobro primijetio jedan od komentatora ovih izbora u SAD-u, nakon Vaše pobjede i pobjede predsjednika Joea Bidena daleko je lakše roditeljima širom svijeta da svojoj djeci govore da istinske ljudske vrijednosti  vrijede, te nisu prepreka već prednost pri ostvarenju težnji i ciljeva. 

Uvjereni smo da ćete ostvariti najbolje moguće rezultate radeći zajedno sa predsjednikom Bidenom, čovjekom sa jedinstvenim osjećajem za pravdu, što je pokazao tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Tada, za razliku od mnogih drugih nije pristao da sjedi skrštenih ruku, već je stao u zaštitu žrtava, između ostalog i žena koje su bile žrtve masovnih i sistemskih silovanja - poručuju Žene SDA. 

Na kraju, izražavaju uvjerenje "da će administracija čiji ćete dio biti intenzivno podržavati jačanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, kako bismo nastavili težiti idealima ravnopravnosti, zaštite ljudskih prava i demokratije".