open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Zenica spremna za veliki derbi, Krupa bez Koljića dočekuje prvaka
U derbiju kola, s obzirom na pozicije na tabeli, Široki će nedjelju na Pecari dočekati Željezničar, dok se večeras, u još jednom derbiju, od 20 sati sastaju Čelik i Sarajevo
01.09.2018. u 09:38
get url
text

Pet utakmica osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se danas. Njih četiri počinju od 17 sati, dok je derbi između Čelika i Sarajeva na rasporedu od 20 sati uz direktan TV prenos na platformi MojaTV.

Prvu ovosezonsku pobjedu fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja tražit će u domaćem susretu sa tuzlanskom Slobodom, koju je preporodio dolazak Zlatana Nalića na mjesto šefa stručnog štaba.

Na Tušnju će Slobodin gradski rival Tuzla City biti domaćin Zvijezdi 09, koja trenutno zauzima posljednje mjesto na tabeli.

Krupa će bez najboljeg strijelca Elvira Koljića, koji je napustio klub iz Krupe na Vrbasu, ugostiti aktuelne prvake Bosne i Hercegovine, fudbalere Zrinjskog.

Na Gradskom stadionu u Bijeljini domaćin Radnik dočekuje GOŠK.

U derbiju kola, s obzirom na pozicije na tabeli, Široki će na Pecari dočekati Željezničar. Iako su Širokobriježani jedini tim bez poraza u ovoj sezoni, rukovodstvo kluba se odlučio zahvaliti Borisu Paviću, a na njegovo mjesto imenovan je makedonski stručnjak Goce Sedloski.

Ipak, Makedonac će na klupu Širokog sjesti tek nakon utakmice s Plavima, dok će hercegovački sastav u derbiju s klupe predvoditi Denis Ćorić.

Željo na Pecaru stiže poslije domaćeg remija na Grbavici protiv Krupe, u kojem je samo zahvaljujući nepreciznosti Ivana Crnova izbjegao poraz. Sigurno da će Milomir Odović nastojati "dotegnuti" sve nedostatke iz prošlog susreta i na Pecari postaviti igru kojom će doći do rezultata koji bi zadovoljio Plave.

Parovi i satnica 8. kola PLBiH:
Subota, 1. septembar
Mladost DK - Sloboda (17 sati)
Radnik – GOŠK (17) / BHT1
Tuzla City – Zvijezda 09 (17)
Krupa – Zrinjski (17)
Čelik – Sarajevo (20) - MojaTV

Nedjelja, 2. septembar
Široki Brijeg - Željezničar (20) - MojaTV

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.