open-navfaktor-logo
search
Asocijacija mladih SDA
Zeničani šetali u spomen na žrtve genocida u Srebrenici
Zbog budućih generacija, moramo podsjećati na užasne posljedice genocida i rata u Bosni i Hercegovini, moramo pamtiti, jer zaborav je uvijek put u novi zločin, kazao je Jasmin Duvnjak
11.07.2019. u 13:13
get url
text

U organizaciji Asocijacije mladih SDA, nekoliko stotina Zeničana danas je šetalo gradskim ulicama pod motom "Šetnja za Srebrenicu 2019", na spomen-obilježju "Kameni spavač" položilo cvijeće te minutom šunje i učenjem Fatihe odalo počast žrtvama Srebrenice, zaštićene zone Ujedinjenih nacija, koja je pala na današnji dan 1995. godine.

- Genocid u Srebrenici lekcija je o strašnoj nehumanosti, mučnoj šutnji i izdaji čovječanstva. Svaki put iznova, zbog budućih generacija, moramo podsjećati na užasne posljedice genocida i rata u Bosni i Hercegovini. Moramo pamtiti, jer zaborav je uvijek put u novi zločin - kazao je zastupnik u Skupštini ZDK i predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Jasmin Duvnjak.

Cvijeće su na spomen-obilježje "Kameni spavač" položila je i delegacija Grada, predvođena gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem te predstavnici drugih političkih stranaka i udruženja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.