open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo ZDK
Zeničanin preminuo nakon napada: Predložen pritvor osumnjičenom za razbojništvo
Prijedlog za pritvor upućen je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke ili ponoviti krivično djelo
20.08.2019. u 16:05
get url
text

Kantonalno tužilaštvo u Zenici uputilo je zeničkom Kantonalnom sudu prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora M. A. zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo. 

M. A. se tereti da je 13. maja ove godine, oko 23 sata u Zenici,  nakon što je vidio da kod sebe ima veću količinu novca, pratio M. Z. koji je u vidno alkoholisanom stanju napustio ugostiteljski objekat.

- S ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist na njega je fizički nasrnuo nanijevši mu tom prilikom teške tjelesne povrede u vidu oštećenja za po život važnih centara u mozgu, te krvnih podliva u predjelu grudi i trbuha, kao i preloma rebara lijevo, usljed kojih povreda je ošteceni preminuo 21. maja u Kantonalnoj bolnici Zenica, te oštetivši tako istog za tačno neutvrđeni
novčani iznos - navodi se u saopćenju Tužilaštva ZDK.

Predlog za pritvor upućen je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke ili ponoviti krivično djelo.

- O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici - dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.