open-navfaktor-logo
search
Nastavak agonije
Zenička policija nije deblokirala autobusku stanicu po zahtjevu gradonačelnika
Ukoliko dođe neka privatna zaštitarska agencija, imat će problema s nama. Pozvat ćemo i policiju da interveniše, kazao je predsjednik Sindikata Zenicatransa Huso Sarvan
14.01.2020. u 09:22
get url
text
Zenicatrans izjave

Zenička policija nije postupila po zahtjevu gradonačelnika Fuada Kasumovića, koji je jučer poslijepodne poslao dopis te tražio da policija danas u 8 sati deblokirala autobuska stanica u tom gradu.

Radnici JKP "Zenicatrans-prevoz putnika", čiji su autobusi ostali bez goriva, još od 31. decembra prošle godine tu stranicu drže u blokadi te ne dozvoljavaju polaske niti dolaske na perone.

-U svakom slučaju, ko god da dođe od nadležnih organa, odnosno ako dođe policija, mi smo spremni s njima razgovarati. Ukoliko donesu i neke zaključke, mi ćemo se ukloniti. Ali, ukoliko dođe neka privatna zaštitarska agencija, imat će problema s nama. Pozvat ćemo i policiju da interveniše - kazao je predsjednik Sindikata Huso Sarvan.

On očekuju da će se u četvrtak, 16. januara na sjednici Gradskog vijeća riješiti situacija te da će već u petak početi održavati svoje linije. Već su počeli, kaže on, pripremati autobuse.

- Na Autobusku stanicu, gradonačelnik polaže pravo svojim izjavama. Mi svojim izjavama polažemo pravo na autobusku stanicu pa ćemo vidjeti ko je u pravu - kaže Sarvan.

Njegov kolega Hazrudin Bilić, koji je prošle sedmice predvodio grupu od 20-ak radnika koji su od utorka do subote u holu stanice štrajkovali glađu, najavljuje da će do četvrtka i sjednice Vijeća “svojim tijelima štititi naše i dobro građana Zenice”.

On je pozvao građane tog grada da im se u četvrtak u 10 sati priključe na platou ispred zgrade Gradske uprave, gdje će čekati ishod sjednice Gradskog vijeća.  Najavljuje da će, ukoliko se gradonačelnik Kasumović odluči opstruirati rješenje za njihovo preduzeće, blokirati i zgradu Gradske uprave te da neće dozvoliti nikome izaći “dok se ne donese budžet”.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.