Zenički ronioci i dalje tragaju za nestalim mladićem

Objavljeno: 08.02.17 u 17:02

Više mještovitih timova pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) već treći dan tragaju za još jednom nestalom osobom, nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je automobil s tri zenička mladića sletio s magistralnog puta Vitez - Lašva u nabujalu Lašvu, na lokalitetu Olimpik.

Loši uvjeti otežavaju potragu  FOTO: FENA
Loši uvjeti otežavaju potragu FOTO: FENA

Brojni pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a ZDK i danas su po nepovoljnim vremenskim uvjetima pokušavali da pronađu nestalu osobu, ali nisu imali uspjeha.

Specijalizirani policijski timovi za aktivnosti na vodi i pod vodom danas su ponovno na širem području u blizini mjesta gdje se dogodila teška nesreća pokušavali da u hladnoj i mutnoj vodi pronađu tijelo nestalog mladića.

Ronioci su, na temperaturi vode od 4,5 stepena Celzija, u otežanim uvjetima zbog brzog toka Lašve, na ovom "kanjonskom dijelu vodotoka", i zamućene vode u više timskih turnusa, nažalost, bez uspjeha pretraživali dno rijeke i drveće koje raste u njoj. Na mjestu nesreće je dubina vodotoka bila i viša od tri metra i zbog toga je ovo mjesto još jednom pretraženo.

Drugi policijski timovi za aktivnosti na vodi su nastavili pretraživanje Lašve do ušća u rijeku Bosnu, a jedan tim je motornim čamcem tragao na većoj dionici rijeke Bosne nizvodno od saobraćajne petlje u Lašvi. Policijska pretraga za nestalom osobom će se nastaviti i na drugim lokacijama, saopćeno je iz operativnog policijskog tima.

VEZANI TEKST - Otac nestalog Amara Kozlića: Samo molim Boga da ga pronađu

- Nastavit će se sve istražne radnje i traganje za trećom osobom koja je nestala nakon udesa, a više specijaliziranih timova policije, uključujući i ronilačku ekipu, će nastaviti traganje u vodi. Ostali timovi će vršiti detaljne preglede terena obalnog dijela Lašve i Bosnu - kazala je za Fenu, portparolka policije Aldina Ahmić.

Danas je u naselju Janjići kod Zenice obavljen ukop dvojice nastradalih mladića Huseina Delića i Almena Begovića, koje su pripadnici Specijalne policije pronašli u automobilu u Lašvi.

VEZANI TEKST - Nezapamćena tuga u Janjićima: Klanjana dženaza Husi Deliću i Almenu Begoviću