Nastavak akcije

Žestok udar na Surčinski klan: Uhapšen i stariji brat Ljubiše Buhe Čumeta

Objavljeno: 12.01.2019. u 18:43

U velikoj akciji policije uhapšen i stariji brat ozloglašenog kriminalla Ljubiše Buhe Čumeta

Ljubiša Buha Čume FOTO: NOVOSTI

U nastavku velike akcije hapšenja sigurnosno interesantnih osoba danas je uhapšen i Novak Buha, inače stariji brat Ljubiše Buhe Čumeta, saznaje "Blic".

Ljubiša Buha Čume je uhapšen u novembru 2015. godine i od tada je stalno u zatvoru, odnosno pritvoru ili kućnom pritvoru, koji mu se uračunava u zatvorsku kaznu.

 Na kaznu zatvora zatvora od dvije godine i osam mjeseci zatvora na koju je osudjen zbog tri krivična djela među kojima je i prikrivanje ukradenog "ferarija", prietnji policajcu i ometanja istage, a na 14 mjeseci zbog vrijeđanja tužioca.

Buha je bio prvi svjedok-saradnik u Srbiji, a sarađivao je sa tužilaštvom u slučajevima protiv pripadnika "zemunskog klana" i optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Policija je inače i danas nastavila sa žestokim udarom na kriminalce u Srbiji. Pretresi kuća i privođenja visokorangiranih pripadnika podzemlja i u ovom trenutku su u toku, a kako saznajemo, među uhapšenima su i Dragan Stojanović, brat vođe novobeogradskog klana Dejana Stojanovića Keke, kao i Vladan Miketić, visokopozicionirani pripadnik Kekine grupe.

Također, među onima kojima su stavljene lisice na ruke je i Predrag Krajinović zvani Hajder, koji je već osuđivan za ubistvo i koji je poznatom po trgovini oružjem.

Izvor:   Blic

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije